Samsung’dan yeni atılım: Değiştirilebilir lensli telefonlar yolda

Haber Merkezi

Akıllı telefon pazarının önderlerinden Samsung, ekseriyetle inovasyon konusunda Çinli şirketlerin daha bahadır adımlar attığı bir ortamda, kamera teknolojisinde ihtilal yaratabilecek bir konsept üzerinde çalışıyor olabilir.

Ortaya çıkan yeni bir patent başvurusu, Güney Koreli teknoloji devinin değiştirilebilir kamera lensi sistemine sahip modüler bir akıllı telefon tasarımı üzerinde çalıştığına işaret ediyor.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne (WIPO) sunulan ve WO/2025/084594 yayın numarasını taşıyan patent dokümanında yer alan tasarım çizimleri, bu potansiyel Galaxy aygıtını gözler önüne seriyor.

Patentte, tüm bileşenleri barındıran bir ana aygıt, bir lens montaj ünitesi, bir manzara sensörü ve lens montajının yahut imaj sensörünün hareket etmesini sağlayan bir motor/aktüatör üzere bileşenler listeleniyor.

PATENTTEKİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR KAMERA LENSİ SİSTEMİ NASIL ÇALIŞACAK

Bu patentteki sistem, kullanıcılara yalnızca kamera lensini değiştirme imkanı sunmakla kalmayıp, tıpkı vakitte odaklama yahut yakınlaştırma (zoom) ayarlarını fizikî olarak yapmalarına imkan tanıyabilir. Motorlu sistem, muhtemelen optik imaj sabitleme yahut hizalama üzere ek yetenekler de sunabilir.

Patentteki çizimlere nazaran, değiştirilebilir kamera lensi sistemi, Vivo X200 Ultra üzere telefonlar için sunulan harici aksesuar kitlerinden farklı olarak, telefona entegre, dahili bir tahlil üzere görünüyor.

Kullanıcıların farklı lensleri (örneğin geniş açı, telefoto, makro) mıknatıslar aracılığıyla kolay kolay değiştirilebileceği bir düzenek hayal edilebilir.

Bu sistem, gelişmiş manuel kamera denetimlerine müsaade verirken, gelecekte farklı tipte değiştirilebilir aksesuarların (belki filtreler yahut ek aydınlatma üniteleri) da önünü açabilir.

Ancak patent ayrıntılarının şimdi çok genel olduğunu ve yalnızca değiştirilebilir lens ile manzara sensörüne odaklandığını belirtmek gerekiyor.

Bu nedenle, öbür aksesuarların da bu sistemin bir kesimi olup olmayacağı yahut sistemin tam olarak nasıl çalışacağı belirsizliğini koruyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top